Fotoboekenbeurs zondag 18 maart 11– 16 uur

 

 

 

 

 

Locatie: Geldropseweg 63, Eindhoven

Voor de tweede keer wordt in Eindhoven een fotoboekenbeurs georganiseerd door Fotosz.nl in samenwerking met Galerie Pennings. Net als vorig jaar is er een goede mix van fotografen, verzamelaars, boekhandelaren en uitgevers vertegenwoordigd. Er worden nieuwe, tweedehands en antiquarische fotoboeken aangeboden. De fotografen zijn zelf aanwezig om hun boeken te signeren. Onder andere Lecturis, Hollandse Beelden, Peter van Tuijl en Saskia Overzee zijn present. Tijdens de fotoboekenbeurs vertellen drie fotografen over de uitgave van hun eigen fotoboeken: Anja Ligtenberg, Romi Tweebeeke en Annie van Gemert. Fotocollectief De Kempen presenteert in hetzelfde pand recent werk van haar leden.

De toegang voor fotoboekenbeurs, lezingen en expositie is gratis.

Info: www.fotosz.nl

Het fotografencollectief F10 gaat in 2018 exposeren in Galerie FOTO21 te Bredevoort. De expositie start 28 juli en duurt tot 9 september. Nadere informatie over thema en opening volgt nog.

 

Het OFC (Oostgelders Fotografen Collectief toont vanaf eind oktober t/m december haar grote jaarlijkse expositie met als thema TIME

NIEUWE SERIE

licht, donker en kleur in Antwerpen

in de voetsporen van Harry Guyaert

EXPOSITIES IN 2018

NIEUW

JAARBOEK FOTOGRAFIE 2017 DEEL I

 

 

 

Kijk hier via issuu.com in het boek.

NU IS OOK

DEEL II UIT!

JAARBOEK FOTOGRAFIE 2017 DEEL II

 

Kijk hier via issuu.com in het boek.

weer prima drukwerk van RUSSELLPRINT. NL  (Groningen)

Boek HUIS&HABITAT is weer verkrijgbaar.

Op zaterdag 3 maart 2018 werd de winnaar van het Beste Boek van de Achterhoek-Liemers bekend gemaakt. Volgens de zeskoppige jury is het boek 'In het voetspoor van Meester Heuvel' het beste boek van de vijf genomineerde boeken (uit de totaal 55 publicaties in 2017). Over Meester Heuvel, filosoof en volkskundige is al eerder een boek verschenen maar sinds een paar jaar is de Meester Heuvel Stichting  actief en zij hebben nu een nieuw boek uitgebracht met weer nieuwe feiten en wetenswaardigheden over deze voor de Achterhoek belangrijke persoon. In veertien afzonderlijke artikelen worden allerlei aspecten die in Heuvels werk aan de orde komen uitgediept. Van zijn relatie met belangrijke filosofen van zijn tijd en zijn verhouding met de Rooms-Katholieke kerk tot het gebruik van dialect en de rol die muziek in zijn leven speelde.

 

Op de bekendmaking bleek dat het vijf heel verschillende boeken waren. Appels en Peren vergelijken was dan ook wel de uitdrukking die de jury in de mond nam. Neemt niet weg dat het boek over Meester Heuvel een geweldig boek is die de ereprijs wat mij betreft verdiend heeft. Met de wijze waarop de jury mijn boek Huis&Habitat beschreef  was ik best vereerd. Voor als je wilt zien wat de jury over HUIS&HABITAT schreef klik dan hier voor de pdf.

GENOMINEERD

met mijn serie voor de Gelderse Persprijs 2017

Pieter, kunstenaar, kluizenaar

Hieronder de serie waarmee ik heb deelgenomen

De vakjury, Roel Rozenburg, Flip Franssen en Huub Kerkhoffs, onder voorzitterschap van Wouke van Scherrenburg kozen gisteren (1 februari) de nominaties voor de Gelderse Nieuwsfoto en de Reportage prijs 2017

Voor de raportageprijs 2017 (serie van 4 tot 8 foto's) werden genomineerd:Koen Verheijden, Rias Immink en Peter van Tuijl. Uit deze drie genomineerden wordt op 20 maart in het Provinciehuis de winnaar bekend gemaakt. De winnaar van de journalistieke reportage ontvangt een reportage-opdracht van de provincie Gelderland ter waarde van twee duizend euro.

Super dat ik één van de drie genomineerden ben!

NOMINATIE BESTE BOEK ACHTERHOEK - LIEMERS 2017

DE TWEEDE DRUK IS INMIDDELS VERSCHENEN EN VANAF NU IS HET BOEK WEER VERKRIJGBAAR (2e druk)

winkelprijs is 25 euro.

Stuur mij een e-mail als je het boek wilt hebben.

 

Het boek is ook te koop op de fotoboekenbeurs op 18 maart aanstaande.

BACK TO WEBSITE

NIEUWS

PETER VAN TUIJL

naar website fotopetervantuijl.nl