boeken

 


MEER van mijn BOEKEN vind je op BEELDEXPOSURE.NL


BOEKJE OPEN OVER 2018 / een fotografische terugblik

Download het boekje als een pdf of bekijk het boek op ISSUU.COM


BOEK in grote oplage: HUIS&HABITAT!

HUIS & HABITAT vertelt het verhaal van Pieter en WillyPeter in tekst en fotografie. Pieter en WillyPeter zijn kunstenaars die hun leven op een bijzondere wijze, wars van elke luxe, vormgeven. Van maart 2014 tot januari 2017 heb ik hen regelmatig gefotografeerd en verschillende verhalen opgetekend. Dat heeft geresulteerd in het boek HUIS & HABITAT. Het boek heeft een hard cover en een binnenwerk van 104 pagina's Silk 170gsm papier, foto's in kleur en zwart wit, genaaid en gebonden en Nederlands- en Engelstalig. Het boek is in eigen beheer uitgegeven in februari 2017 in een oplage van 260 exemplaren [ISBN 978-90-826220-0-3]. Het boek is inmiddels uitverkocht. Omroep Gelderland maakte ter gelegenheid van boek en gelijknamige expositie [februari-april 2017] een videofilm. Voor als je wilt kijken: ZIE FILM/INTERVIEW OVER HUIS & HABITAT

Inmiddels is in maart 2018 het boek met vier andere boeken uit 56 uitgaven genomineerd voor het beste boek in de ACHTERHOEK-LIEMERS. Daarom heb ik een beperkte (80) tweede druk oplage laten maken. Inmiddels is ook die oplage uitverkocht.

Het boek is nu gepubliceerd op internet en volledig in te zien via adobe publisher of via issuu


Een 'leerboekje'

IDEEBOX STRAATFOTOGRAFIE - IDEE BOX STREET PHOTOGRAPHY

In deze IDEEBOX staan wat idee├źn over het maken van foto's op straat. Het is geen boek in de ware betekenis van het woord. Op elke spread van de box vind je een item over straatfotografie aangestipt. Wellicht geeft het je wat inspiratie of denk je, verdikkeme dat kan ook nog wel op een andere manier.

Veel plezier ermee en vooral succes op straat!

DOWNLOAD de IDEEBOX

 


Tegenwoordig laat ik vaak mijn fotoboeken drukken bij DRUKWERTKNODIG enIPSKAMP PRINTING en als het een grote oplage betreft bij GRAFISTAR.


ANDERE BOEKEN

Als fotograaf heb ik in de afgelopen jaren de foto's gemaakt voor verschillende boeken die al dan niet commercieel op de markt zijn gebracht. Het zijn KLASGENOTEN, KUNSTENAARS IN DE OUDE IJSSELSTREEK, MUZIEKVERENIGINGEN IN DE OUDE IJSSELSTREEK en AMPHION 1968-2010.

Daarnaast heb ik verschillende boeken vormgegeven. Daarin zijn vaak ook foto's van mij opgenomen. De boeken zijn gedrukt bij de Koninklijke Wohrmann of bij Blurb als het kleine aantallen betreft. Een greep uit de boekenkast: VOORTBOUWEN over een familiebedrijf in de bouw (2009), 30 JAAR VEELZIJDIG EN BETROKKEN over Rotary Bergh (2009), BMK 50 JAAR SPRINGLEVEND naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de Bonds Meester Klasse (2009), LANDFORT EN DE FAMILIE LUIKEN over het kasteel en de familiegeschiedenis (2009), DE VOORSTELLING KAN BEGINNEN over de feestelijke opening van het Amphion (2010), DE ALLERLAATSTE VOORSTELLING over de sloop van het oude Amphion (2011), CHARLEROI 10x10 (Blurb), HUNTENKUNST 2012 (Blurb), F10 (Blurb), Berlijn 2012 (Blurb) en HUNTENKUNST 2013 (Blurb), een boek over Jan Lohuis, een Gebbebergveteraan(2014), een magazine van het mentoraat in Fotokring Heuvelrug (2014) en het BMK-lustrumboek 2014 en in 2015 het boek over de landelijke fotogroep Journalistiek, Tattoo - fotografie van Gijs van Gent (2016), Vrees en treur niet van het Oostgelders Foto Collectief (2017).